Hoe kies je de perfecte bruidsschoen?

Het wordt weer lekker weer en het trouwen kan beginnen! Je hebt jouw jurk gekozen, de trouwlocatie staat vast en nu hoef je alleen nog maar te zorgen dat je de perfecte schoenen vindt. Bij het zoeken van deze perfecte schoen, zijn er verschillende factoren die een rol spelen. Zo is het belangrijk dat de schoen past bij jouw trouwjurk, wil je dat ze comfortabel zijn en wil je je bruidsschoen past bij de trouwlocatie. Wil jij weten hoe je de perfecte bruidsschoen kiest? Lees dan snel verder!
2022-05-16

Wat is belangrijk bij een bruidsschoen?

Op jouw trouwdag wil je er natuurlijk perfect uitzien. Hierdoor is het belangrijk dat je een bruidsschoen koopt die perfect past bij jouw jurk en waarmee je comfortabel de dag mee door komt. Het kan zijn dat je een hele lange jurk hebt waardoor je schoenen bijna niet te zien zijn. Echter, elke keer wanneer je jouw jurk optilt of wanneer je zit, worden jouw bruidsschoenen zichtbaar. Je schoenen kunnen nog zo mooi zijn maar wanneer ze niet comfortabel zijn, zul jij je niet op je gemak voelen. Kies dus een schoen die zowel comfortabel is en die goed bij jouw jurk past. 

Welke bruidsschoenen passen bij jou?

Voordat je een keuze maakt, over welke bruidsschoen je wilt, is het natuurlijk belangrijk dat deze schoenen aan een aantal voorwaarden voldoen. Het is natuurlijk belangrijk dat de schoenen passen binnen de setting, onder de jurk en dat ze comfortabel zijn. Zo kan het erg ongemakkelijk zijn wanneer je gaat trouwen op het strand of in het bos met hoge hakken. Ook wanneer de setting het wél toelaat, zijn er redenen waarom je hakken beter kunt laten staan. Wanneer je nooit hakken hebt gedragen is het een beter idee om de killer heels nog even in de kast te laten staan. Daarnaast kun je jouw bruidsschoen aanpassen aan de trouwlocatie. Wanneer je in het bos of op het strand trouwt, kun je beter gebruik maken van een laag blokhakje of een sleehak.

Ga jij toch voor die mooie hakken?

Waar je vroeger veel richtlijnen had om de juiste trouwschoenen te kiezen, zijn we gelukkig een stuk vrijer geworden in de keuzes. Tegenwoordig is alles mogelijk waardoor je met bruidsschoenen voor dames veel verschillende mogelijkheden hebt om jouw outfit compleet te maken.

Wanneer je normaal altijd sneakers draagt, dan zul je niet snel kiezen voor hakken. Vaak komt het voor dat hakken worden gedragen, deze worden naderhand verwisseld met comfortabelere schoenen.

Ook is het mogelijk om te variëren in hakken. Vaak wordt gekozen voor een hak tussen de acht- en twaalf centimeter. Waar deze hak nog comfortabel is, toont het veel elegantie. Daarnaast voorkom je met deze hakken dat je boven je partner uitsteekt.

Weet jij niet zeker of je de hele dag op hakken wilt en kunt lopen? Dan wordt er aangeraden om een hak te kiezen die ongeveer zo lang is als je pink. Hierdoor balanceer je niet alleen op de bal van je voet. Dit zorgt ervoor dat je gewicht beter verdeeld wordt over jouw voeten waardoor het comfortabeler en stabieler is. Daarnaast zijn er nog andere hacks om het lopen op hakken te verzachten!

Een onvergetelijke trouwdag

Je bent er achter gekomen dat er veel verschillende factoren zijn waar je op moet letten. Zorg dat je voor lagere en bredere hakken gaat wanneer je op het strand of in het bos gaat trouwen. Daarnaast is het belangrijk dat jouw schoenen comfortabel zijn. Hierdoor kan het zijn dat je een extra paar schoenen meeneemt die je op het midden van de dag omwisselt met jouw elegante bruidsschoenen. Je weet nu wat je te wachten staat, kies jouw perfecte bruidsschoen en zorg dat jouw trouwdag onvergetelijk wordt!

Uw advertentie hier?