Trend alert: Het tennisrokje is back

Lekker sportief de zomer door. Dit jaar kan het in het oh zo leuke tennisrokje! Misschien heb je het tennisrokje a.k.a. plooirokje al gezien bij je favo influencer of celeb Nikkie Plessen. Hij duikt steeds vaker op en we are loving it! Met exemplaren in alle kleuren, denk roze, groen, wit, blauw zijn de outfits oneindig te matchen. En het grote pluspunt hebben we nog niet eens benoemd, veel tennisrokjes hebben een ingenaaid broekje! En een broekje in een rok is net zo iets als zakken in een jurk, iedereen is er dol op. Benieuwd hoe je het tennisrokje styled? Lees dan snel onze tips.
2021-06-01

Preppy

Ga jij voor een echte preppy look bij het stylen van jouw tennisrokje? Ga dan voor de witte variant (erg populair is het rokje van Nike)! Pluspunt is dat wit met vrijwel alles matcht waardoor je erg veel kleurencombinaties kunt maken. Daarbij heb je ook een witte blouse nodig met een kraag (of je moet stad en land af willen zoeken naar een groene variant), en dit matcht dus mooi samen! Nu je de basis hebt kiezen we voor een fijne, dikke trui. Je kunt werkelijk elke kleur kiezen die jij leuk vindt. Denk aan de insta famous 90’s vibe trui van Nike, of je favoriete wollen trui of cardigan. Deze draag je los over het rokje heen of je tuckt hem aan de binnenkant achter je bh. Zo valt de trui direct wat korter en schittert je tennisrokje net dat beetje meer.

Accessoires

Bij voorkeur match je je handtas bij de kleur van je trui. Al kan zwart of wit natuurlijk ook altijd. Verder kun je veel kanten op met deze stijl. Draag bijvoorbeeld een paar trainers met hoge sokken en een bijpassend petje. Maar een paar zwarte veterlaarsjes of bucket hat passen er ook prima bij.

Op zoek naar die finishing touch? Mix en match dan enkele items met ruitjes in je outfit voor een extra preppy look.

Girly/dressy

Hoewel de stijlen dicht tegen elkaar liggen draag je ze net even wat anders. Het verschil ligt hem namelijk vooral in de top die je op je tennisrokje draagt. Waar er bij preppy vooral wordt gekeken naar truien is dit bij girly niet het geval. Dit maakt de look een stuk geschikter voor hete zomerdagen (wegzweten is namelijk niet wat we willen). Voor deze liefelijke stijl kies je een crop top naar eigen smaak. Dit kan een halter zijn in pastelkleur maar ook een simpele witte bralette. Deze match je met je favoriete tennisrokje of plooirokje. Is het nog wat fris? Draag er dan een blazer overheen.

Accessoires

Ga je naar een feestje? Draag dan een goed paar pumps of sleehakken onder je tennisrokje! Liever casual de deur uit? Dan zijn een paar sneakers of veterlaarsjes ook altijd goed. Krul je haar of steek het gedeeltelijk omhoog om de outfit af te maken.

Voor welke look ga jij deze zomer?

Uw advertentie hier?