Statement pieces voor dit najaar

Nu de bladeren van kleur beginnen te veranderen en het weer wat koeler begint te worden, is het tijd om na te denken over het omwisselen van je zomergarderobe voor iets meer herfstachtig. Een paar belangrijke statement kledingstukken kunnen je look in een mum van tijd van zomer naar herfst brengen, en we hebben een aantal trends die je in het najaar moet hebben. Hierdoor ben je voorbereid om de juiste kleding keuze te maken voor het najaar van 2022/23.
2022-10-17

Kleding trend voor het najaar van 2022/23

Oversized jassen en jacks

Dit is een trend die zich al een paar jaar langzaam opbouwt, maar eindelijk zijn hoogtepunt bereikt. Als je voorop wilt blijven lopen, wees dan niet bang om groot te gaan met je jas. Zoek naar jassen en jacks die minstens een paar maten te groot voor je zijn. Ze moeten los en comfortabel zijn, met voldoende ruimte om kleding lagen eronder te dragen. Je kunt ook experimenteren met verschillende lengtes, van gilets in hiphopstijl tot lange parka's. 

Gedurfde en heldere kleuren

Een andere trend is gebaseerd op felle kleuren zoals roze. Roze is een trend aan het worden in het najaar van 2022, doordat menig bekende mensen in het roze verschijnen op de rode loper. Dat roze een trend is geworden heeft ook te maken met de invloed van Barbie. Steeds vaker komen heldere kleuren voor in kleding. Waar voorheen basistinten nogal populair waren, fungeren ze nu voornamelijk een bijrol. Naast roze en geel zijn er ook andere kleuren die de overhand nemen, denk aan groen, geel, rood, fuchsia en paars.

Luxe stoffen en materialen

De derde trend die ook naar voren komt zijn kleding met luxe stoffen en materialen. Designers gebruiken een breed scala aan luxe materialen, van zijde en kasjmier tot bont en leer. Deze trend wordt gedreven door een verlangen naar zowel stijl als comfort. Consumenten willen kleding die er goed uitziet en goed aanvoelt, en ze zijn bereid meer te betalen voor artikelen die aan die criteria voldoen. Als gevolg hiervan is er veel vraag naar luxe stoffen en materialen, en ze zullen de komende maanden en jaren waarschijnlijk populair blijven. 

Momenteel is Isabel Marant kleding zeer trendvol, voor zowel vrouwen als mannen een kledingmerk van hoge kwaliteit. 

Statement accessoires

De trend voor accessoires voor het najaar zijn voornamelijk gedurfd en opvallend. Voor een goede najaar look wordt er naast kleding ook meer gekeken naar sieraden, riemen, tassen en schoenen. Het idee is om een of twee opvallende stukken te kiezen en daar de rest van je outfit omheen te bouwen. Als je bijvoorbeeld een paar statement oorbellen draagt, houd de rest van je sieraden dan simpel. Of als je een kleurrijke clutch bij je hebt, combineer hem dan met een neutrale jurk of top. Sieraden kunnen je basisoutfit upgraden om vervolgens een mooie impact te maken met deze stijlvolle en powervolle trend.  

Wees voorbereid en shine in het najaar

Nu we de herfst ingaan, is het tijd om na te denken over welke nieuwe stijlen je wilt proberen. Dit jaar zijn er een paar belangrijke trends die je moet kennen. Oversized jassen en jacks, felle kleuren en luxe stoffen en materialen zijn allemaal populair dit seizoen. Wees dus niet bang om met verschillende combinaties te experimenteren totdat je de perfecte look voor jou hebt gevonden. En vergeet statement accessoires niet; ze kunnen je outfit echt laten opvallen.

Uw advertentie hier?