Allerleukste behang voor de kinderkamer

Een kinderkamer is een plekje waar je kindje slaapt, speelt en groeit. Maak er daarom een magisch plekje van waar je kindje zich fijn voelt. Een mooi kinderbehang is daarbij natuurlijk dé sfeermaker. Maar wat voor behang kies je dan? Wij zetten de trends voor je op een rijtje.
2022-02-15

Dierenbehang

Welk kind is er nou niet gek op dieren? Behang met dieren doet het altijd goed in de kinderkamer. Ga voor fotobehang van de jungle met giraffen, olifanten en leeuwen of kies een eenvoudig roze behang met mooie vlinders van bijvoorbeeld Studio Ditte. De keuze is vrijwel oneindig groot, waardoor je helemaal los kunt gaan.

Natuur thema

Natuur is een zeer populaire trend voor in de kinderkamer. Natuurelementen komen overal terug. In het bedje, de accessoires en de materialen. Je kunt kiezen voor een jungle behang met groene en blauwe kleuren, mooie bladeren en bomen. Maar je kunt het ook rustig houden en gaan voor een jungle behang in naturel tinten. 

Creatief met vormen

Grafisch behang blijft populair. Bij grafisch behang kun je denken aan het sterrenstelsel op de muur, abstracte driehoeken of andere vormen. Om er voor te zorgen dat het niet te druk wordt in de kinderkamer kun je er voor kiezen om slechts 1 muur te behangen of om bijvoorbeeld de muur slechts in een horizontale strook te behangen. 
Stippen 

Ben je op zoek naar wat rustiger behang voor op de kinderkamer? Ga dan voor een mooi stippen behang en combineer dit met een rustige kleur op de muren. De kleuren beslis je helemaal zelf, zo kun je gaan voor een donkere ondergrond of een mooie pastel tint. 

Tips voor het behangen van de kinderkamer

  1. Zorg dat de ondergrond glad is. Heeft er van te voren ander behang gehangen? Zorg dan dat alle restjes weg zijn. Strijk daarna de muur voor.
  2. Maak de lijm aan zoals weergegeven op de verpakking
  3. Maak je gebruik van fotobehang? Leg dit dan op de goede volgorde, dit is genummerd.
  4. Zorg dat je de eerste strook zo recht mogelijk zit, je overige stroken sluiten hier op aan. 
  5. Smeer de muur in met lijm, niet het behang.
  6. Plak de stroken behang netjes langs elkaar en niet over elkaar heen.
  7. Strijk het behang glad van boven naar beneden. Het overtollige behang aan de onderkant kun je er af snijden. 

Hoe leuk is het om je kindje mee te laten beslissen in de keuze voor het behang. Zoek je eigen favorieten uit en laat je kindje de doorslag geven. Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan en kun je nu zelf aan de slag. Voor welk behang ga jij?

Uw advertentie hier?